El procés de la implantació a Barcelona de l´escola de comerç francesa TSB Education

school barcelona

Fa quasi 30 anys que l´escola de comerç francesa TSB Education es va establir a Barcelona. Des de llavors, la institució es troba entre les millors escoles d´Europa. Retrospectiva sobre una història d´èxit franco-catalana

El 1995, la TSB Education obria les seves portes a la capital catalana. Una implantació desitjada per les Cambres de Comerç i d´Indústria de Toulouse Haute-Garonne i de Barcelona. “Volien crear un lligam més fort entre les dues metròpolis”, explica Arnaud Thersiquel, director de màrqueting i de comunicació de l´escola de comerç. Des d´aleshores, l´establiment, la seu del qual està situada a la capital de l´Alt-Garonès, ha esdevingut una marca d´excel.lència a la Ciutat Comtal.

Picada d´ullet a la història tolosana

La proximitat amb Tolouse ha motivat la implantació de la TBS Education. La Ville Rose ha estat testimoni, gràcies a l´ambició de Pierre-Georges Latécoère, de la primera connexió aèria postal, que comptava amb Barcelona com a un dels punts d´entrega.

“Si investiguem la història de l´aeropostal, aquesta comença a Toulouse el 1918, la primera escala era a Barcelona i tot seguit a Casablanca”, recorda Arnaud Thersiquel, entrevistat per Equinox. Les primeres implantacions de TBS Education han tingut lloc a Casablanca el 1987 i a la capital catalana set anys més tard.

Campus modern…

A Barcelona, els primers locals es trobaven a prop de la Plaça Catalunya. Alguns anys més tard, la institució va desitjar dotar-se de nous campus. “Al centre històric, no teniem la capacitat de renovar els nostres edificis, aleshores vam decidir contruir un establiment més modern”, explica el director de màrqueting de l´escola de comerç. Així, el 2022, el campus, ubicat al nou barri de negocis de Poblenou, va començar la seva activitat.

“Nosaltres mirem d´oferir als estudiants les millors condicions d´aprenentatge. Considerem que portaran millor a terme els cursos a campus moderns i posteriorment, s´integraran més fàcilment al món professional”, analitza Arnaud. A les diferents sucursals de TBS Education, nombrosos projectes de renovació i d´extensió es troben en curs, principalment a Casablanca i a Toulouse.

Ambient cosmopolita

A Barcelona, les promocions de la TBS Education són cosmopolites.Ens dirigim, lògicament, al mercat local, però també als estudiants francesos desitjosos de cursar un semestre o un any de curs a l´estranger”, detalla Arnaud Thersiquel. Més enllà del mercat europeu, l´escola de comerç es dirigeix també al mercat sud-americà i hispanòfon mundial.

Això ens confereix una porta d´entrada internacional”, subratlla el director de màrqueting. En aquest sentit, els cursos de la TBS Education s´efectuen en anglès per donar resposta a la diversitat d´estudiants. Com els alumnes, la vintena de professors que exerceixen al si de la sucursal barcelonesa també tenen nacionalitats diferents.

Una estratègia exitosa ja que el darrer desembre, el prestigiós magacine Financial Times va revelar la classificació de les millors escoles de comerç a Europa. La TBS Education ocupa el 46è lloc d´un total de 90. Una certificació d´importància, que per l´escola és “un reconeixement del treball efectuat a diari”.

equinox en catala

Amb el suport de :