Els espanyols fan l´amor amb menys freqüència…però ho fan més que els francesos

sexe en catalunya

Les parelles ibèriques segueixen la tendència general de tenir menys relacions sexuals. Malgrat això, Espanya seguiria sent un dels païssos més actius d´Europa

Correm el risc de perdre un dels plaers més essencials i democràtics de l´éssser humà”, s´alarmava l´estiu passat l´escriptora Rosa Montero a una tribuna publicada al diari El País. Es culpa a les pantalles que roben el temps de les parelles, a la pornografia que satisfà els desitjos en solitari o a una visió diferent de la generació Z sobre la sexualitat; les explicacions són diverses i sens dubte, complementàries.

El descens de relacions sexuals és mundial i Espanya no és l´excepció. Segons un estudi recent d´Easy Toys, el 63% dels espanyols té relacions almenys un cop per setmana, una xifra a la baixa en opinió dels experts, però molt superior a la mitjana francesa del 43%.

Espanya, campiona de la líbido

Segons un estudi europeu d’Arcware, Espanya és la campiona europea de la líbido, seguida de prop per Itàlia i una mica més lluny, per França i Anglaterra. Per la psicòloga Alícia Rojas,“el clima i les hores de llum solar pujen la moral i les ganes de fer coses agradables”, i sobretot l´amor. “Els estudis mostren que la llum solar pot augmentar un 90% la vitamina D, la qual està íntimament lligada a la testosterona, principal hormona masculina, present en menor mesura en les dones. Aquest augment de la testosterona faria créixer considerablement el desig sexual”, prossegueix l´experta.

És una qüestió del sol o d´organització? El 47% de les parelles espanyoles indiquen també que planegen el moment de les seves relacions sexuals. L´estudi no diu si la llegendària impuntualitat s´aplicaria també en el moment d´aquestes cites íntimes.

equinox en catala

Amb el suport de :