Barcelona aconsegueix augmentar la seva quota de popularitat entre els francesos

per Yolanda Trias Gonzalo
turistes barcelona

Els francesos posen la capital catalana en primer lloc de la seva llista de destinacions, per davant de qualsevol altra ciutat espanyola. La Ciutat Comtal segueix seduint els seus veïns de l´altra banda de la frontera.

Foto de Kristijan Arsov sur Unsplash

L´estiu passat va comencar bé per Barcelona. El mes de juny, la capital catalana va acollir 40 000 turistes més que l´any anterior, segons l´Institut Nacional d´Estadística (INE). La llengua de Molière és la que més s´escolta als carrers barcelonesos, sent la Ciutat Comtal la destinació espanyola favorita dels francesos. És inclús la més buscada pel mes d´agost, informa el portal de comparació de vols i hotels Jetcost.

Sempre segons aquesta plataforma, Barcelona supera a la resta de ciutats d´Espanya. Però únicament entre els francesos, que la situen abans de Palma de Mallorca, Màlaga, Alacant, Tenerife i Madrid, en sisena posició. Les altres destinacions més sol.licitades, en ordre, són: Eivissa, València, Gran Canària, Sevilla, Fuerteventura, Girona, Menorca, Almeria, Reus, Múrcia, Bilbao i Santiago de Compostel.la. Igualment, destaca la forta presència de Catalunya, amb un total de tres ciutats a la llista.

Barcelona, principalment, destinació dels europeus

Els turistes francesos no són els únics que preferixen la ciutat catalana. Un bon nombre d´europeus la col.loquen al seu top tres. És sobretot el cas d´alemanys i portuguesos, que posen Barcelona en segona posició, darrera Palma de Mallorca. Seguits dels anglesos, neerlandesos i italians que l´escullen en tercera posició, després d´Alacant i Màlaga, en opinió dels dos primers i de Tenerife i Eivissa pels italians.

Una nombrosa clientela estrangera escull la capital catalana, mentre que els nacionals aprecien més la regió catalana en general, particularment per escapades de darrer minut de cap de setmana. De fet, entre les opcions de viatge dels espanyols, Barcelona es posiciona en una vuitena posició. Al país, els espanyols prefereixen Tenerife, Palma de Mallorca, Les Palmes de Gran Canària, Madrid i Lanzarote. Dues destinacions estrangeres, Bali i Bangkok, passen davant de la Ciutat Comtal, als ulls dels espanyols. Certament, Barcelona encara pot comptar amb els francesos, que des de fa molts anys resulten ser nombrosos. El primer trimestre del 2023, ja representaven el primer mercat dels catalans, segons l´Agència del Turisme de Catalunya.

equinox en catala

Amb el suport de :