Equinox celebra el seu 13è aniversari

per Nico Salvadó

Equinox arrenca la celebració del seu 13è aniversari amb una vetllada a la terrassa del Hotel El Palace Barcelona Les celebracions continuen durant la propera setmana, amb 13 000 euros en regals pels lectors i lectores d’Equinox.

Fotos : Astrid Bosch 

L´hora daurada. El Hotel El Palace Barcelona. Aquest passat dimecres, unes 300 personalitats es van reunir a la terrassa del Palace, per celebrar el 13è aniversari d´Equinox. Ambient chic i relaxat, a la imatge del mitjà de comunicació francès de Barcelona. El soroll de les copes de cava que trinquen, es barreja amb els esclats de riure d´amics que es retroben o de grups que es formen per l’ocasió. Es pot sentir parlar en francès, català i espanyol en aquest jardí urbà del Palace. Fidel al seu esperit unificador, obert i inclusiu, Equinox ha reunit totes les esferes de les forces vives de Catalunya. Representants culturals, polítics, d’associacions, econòmics, francesos, espanyols i catalans, han fet gala d’una bella unitat a una flamant Barcelona.

A la vora de la piscina, les intervencions, animades pel Nico Salvadó, fundador d´Equinox, es succeeixen. El diputat dels francesos a Espanya, Stéphane Vojetta, va evocar “el repte, aconseguit per Equinox, de crear un mitjà de comunicació de referència, a una època a la qual els models tradicionals han estat desafiats”. De pas, Vojetta ha sorprès amb el lliurament de la medalla de l’Assemblea Nacional a Aurélie Chamerois i Nico Salvadó. “Un gest de reconeixement pels serveis rendits a la comunitat de francesos a Espanya i particularment, als de Barcelona. Equinox ha esdevingut un dels veritables pilars d’aquesta esplèndida comunitat, participant en la seva vida, donant protagonisme als seus actors i a la seva actualitat, obrint debat sobre temes importants per catalans i francesos”, afirmava el diputat.

Laura Borràs, consellera de cultura (2019) i presidenta del Parlament de Catalunya (2021-2023) es troba tan a gust en la llengua de Molière, davant d’un públic francès, com als platós televisius. La barcelonesa va demostrar tenir una excel.lent memòria. “Fa 3 anys, quan Equinox tenia 10 anys de vida, Nico Salvadó em va entrevistar i em va demanar on em veia d´aquí a 10 anys”, explica Borràs amb un gran somriure. “Fidel a les meves conviccions, vaig respondre que em projectava en una Catalunya independent”, va exclamar amb aire divertit la responsable política, rebent alguns aplaudiments del públic. “No obstant, quina sorpresa quan la premsa catalana va agafar aquesta part de l’entrevista d´Equinox, afegint al seu editorial: “La presidenta del Parlament no veu una Catalunya independent fins d’aquí a 10 anys”. Puc ben afirmar que no oblidaré aquesta entrevista”, conclou Laura Borràs.

La Primera Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, també en un perfecte francès, va recordar que “coneix Equinox des de fa una desena d´anys” i que sempre està present als moments importants del mitjà de comunicació. Amb un caire més íntim i personal, Laia Bonet va confiar al públic el seu lligam amb França, per raó de la seva història familiar. Va compartir que alguns familiars exiliats republicans, van travessar la frontera dels Pirineus per fugir de la dictadura franquista.

El secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller, va presidir l’acte pronunciant el discurs de conclusió. Va ser una intervenció dedicada en exclusiu a la versió catalana d´Equinox. Bataller ha insistit en subratllar els fonaments d´aquest mitjà, que sent admiració per Catalunya com una nació cultural. “En aquests moments, quan el català es troba en grans dificultats, són necessàries iniciatives com la d’Equinox. Necessitem els francesos de Barcelona, la Catalunya Nord i també Perpinyà, per ajudar-nos a defensar la nostra llengua en comú”, indicava l’alt càrrec de la Generalitat.

A les 23 hores, la música baixava el so. Amb la lluna il.luminant Barcelona, els darrers convidats es demoraven al voltant d’una beguda. No tenien pressa per pujar als ascensors i van estar encantats al rebre una invitació d´entrada als apartaments VIP de la Roca Village, principal espònsor d’aquesta vetllada d´Equinox.

13 000 euros en regals pels 13 anys d’Equinox

Les celebracions al voltant dels 13 anys d’Equinox continuen a partir de la propera setmana, amb 13 000 euros a guanyar en premis. Equinox ofereix la possibilitat de participar a la web i a les xarxes socials als seus lectors i lectores. Podran aconseguir nits d’hotels de cinc estrelles, sopars a indrets de somni, abonaments de bicicletes elèctriques, massatges i sessions de ioga, places per concerts de grans artistes francesos o internacionals, entrades per les millors discoteques de Barcelona i moltes sorpreses més!

  • Nico Salvadó

    Fundador equinox.cat i equinoxmagazine.fr (Equinox en francés) Cap de redacció Equinox en catalán Corresponsal per a Europe 1 (radio nacional francesa) Corresponsal per a Radio Canada (radio nacional canadenc) Corresponsal per a I24news (televisio nacional israela)

equinox en catala

Amb el suport de :