Nou restaurant francocatalà a Barcelona, Romain Fornell s’instal·la al Museu Picasso

per Nico Salvadó

S’obre un nou restaurant francès a Barcelona, dirigit pel xef Romain Fornell, amb una estrella Michelin. I no en qualsevol lloc: al recinte del Museu Picasso. Aquesta és l’escena d’aquest nou establiment que es converteix en un imprescindible de la ciutat.

És un home a qui li agraden els reptes. Va aconseguir una estrella Michelin. Instal·lat en els restaurants als hotels de luxe: el Palau de Barcelona i després l’Ola. Reprèn l’establiment d’en Shakira i el Piqué. Romain Fornell es llança a una nova i emocionant aventura: establir un restaurant en un museu. I no qualsevol: el Picasso, un dels establiments més visitats d’Espanya. Instal·lat a Barcelona des de fa uns vint anys, al capdavant d’una desena d’establiments a Barcelona i França, Fornell ha aconseguit el seu lloc al Museu Picasso, guanyant d’una crida d’ofertes. Amb un dossier, detallant el seu concepte: un espai que recupera l’ànima d’un petit poble, amb la seva plaça central, que ha seduït el jurat.

“Picasso és un espanyol català que ha viscut a París i Romain és un francès de Tolosa que viu a Barcelona. A més, és un gran professional que ha demostrat la seva vàlua a la ciutat, és normal haver-lo escollit per obrir aquest restaurant”, assegura Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso. El lloc es diu Cafè Pablo.

La carta és òbviament catalana, amb tapes, de la cuina amb tomàquet. “Trobarem alguns plats que estan completament ancorats en la gastronomia local. Però, és clar, aportant-li aquest esperit de bistrot parisenc, amb tots els seus codis”, confia Romain Fornell a Equinox. A la carta hi ha opcions tan diverses com un croquemonsieur, una sopa de ceba, un filet de vedella a l’escalunya o un entrecot amb salsa de cafè de París. “És una mix, són 20 anys d’experiència a Barcelona que es posaran sobre una taula i que es posaran a disposició de la clientela del museu, però també de qualsevol persona que vulgui entrar en un establiment que té per valor tenir les seves portes obertes a la ciutat”, afirma el Tolosenc.

“Necessitàvem un establiment d’aquest tipus” assegura per la seva banda el director del Picasso, un aficionat als restaurants de museus que és habitual del MoMA de Nova York, al Moderne de París, al Louvre i al Centre Pompidou. El museu i el restaurant treballaran conjuntament. “Se’n faran “presopars” al cafè Pablo abans dels ‘vernissages’ “, explica Emmanuel Guigon. Però no només: conferències i debats també animaran aquest lloc que es convertirà en un dels nous temples de la cultura francocatalana a la ciutat.

Recordem quan Picasso va arribar a la capital francesa i les seves admiradores l’esperaven davant la Torre Eiffel. Aquest serà un dels temes del pròxim esdeveniment del museu que tindrà lloc al novembre amb la nova exposició “Esperit de Montmartre: els catalans a París de 1870 a 1914”.

 

  • Nico Salvadó

    Fundador equinox.cat i equinoxmagazine.fr (Equinox en francés) Cap de redacció Equinox en catalán Corresponsal per a Europe 1 (radio nacional francesa) Corresponsal per a Radio Canada (radio nacional canadenc) Corresponsal per a I24news (televisio nacional israela)

equinox en catala

Amb el suport de :