La pastisseria Brunells de Barcelona, situada al barri de la Ribera, ha guanyat el premi al millor croissant a la mantega artesanal d’Espanya 2024 en la 17a edició d’aquest concurs.
Fundada el 1852, la pastisseria Brunells és guardonada per segona vegada. El xef Andreu Sayó destaca que la clau de l’èxit resideix en el procés de fabricació en lloc dels ingredients. Brunells produeix actualment entre 4.000 i 5.000 croissants per setmana, però té com a objectiu augmentar la seva producció a 2.000 al dia per satisfer la creixent demanda. Brunells va guanyar aquest premi per primera vegada el 2020, i de sobte la petita pastisseria va experimentar un creixement, passant de tres a nou empleats.
Aquest nou premi fa l’orgull de Barcelona, que es fa ressò de la victòria de la pastisseria Canal el 2022. I per aconseguir el lloc de millor croissant d’Espanya, la competència és dura. Aquest any, 50 candidats han presentat 12 croissants cada un, avaluats per un jurat format per experts pastissers. Només 16 van ser seleccionats per a la final. El jurat va eliminar els que no respectaven les regles: els croissants només havien de ser realitzats amb mantega, tenir un pes cuit entre 45 i 65 grams, i un aspecte fullejat. Els croissants decorats, farcits, crus o massa cuits eren desqualificats.