Un descendent de Franco, pretendent al tron de França

Franco frança

Si algun dia França tornés a esdevenir una monarquia, el seu rei seria segurament Lluís de Borbó, descendent directe del Rei Sol…i de Franco.

Descendent directe de Lluís XIV, Hug Capet i Franco, Lluís de Borbó, seria un dels principals pretendents al tron de França, si algun dia la monarquia fos restablerta. El seu recorregut uneix íntimament França i Espanya. El que es fa dir “Duc d’Anjou”( encara que això només sigui un títol de cortesia ) va néixer a Madrid el 1974 amb el nom de Luis Alfonso de Borbón y Martínez-Bordiú.

De sang reial, entre els seus ancestres figura Hug Capet, Sant Lluís i també, Lluís XIV. Va passar tota la seva infància a Espanya ( va asistir al liceu francès de Madrid ), ja que el monsenyor és descendent també de la família reial espanyola. El seu besavi pel costat patern és Alfons XIII, que va regnar a Espanya entre 1886 i 1931. Lluís de Borbó és aleshores cosí germà de l’actual rei d’Espanya, Felip VI.

Franco

Lluís de Borbó i el rei emèrit Joan Carles I d’Espanya FOTO: Gtres

Ell no es l’únic que reivindicaria la corona de França. L’altre candidat és Joan d’Orleans, comte de París, descendent directe de l’últim rei dels francesos, Lluís Felip. Però, pels “legitimistes”, seria Lluís de Borbó qui es convertiria en rei de França, sota el nom de “Lluís XX”, si la monarquia s’arribés a restablir.

Un príncep banquer i membre de la jet-set

Per altra banda, el duc d’Anjou no té res a veure amb l’altre concurrent. És un membre de la jet- set que es mou entre París, Caracas, Nova York i Madrid. Sempre ha treballat al món de les finances i mai ha viscut de rendes, com afirmava a la revista francesa Paris Match el 2010: “No tinc fortuna personal ni castell. Quan vaig a París, m’allotjo a casa de la meva mare, que acaba de comprar un petit apartament, o bé amb amics.”

Va treballar per al banc BNP Paribas i s’ha convertit en vicepresident d’una entitat veneçolana que pertany al seu sogre. Als seus 48 anys, viu a un barri residencial de Madrid amb la seva dona Maria Margarida Vargas Santaella i els seus quatre fills: Eugènia de Borbó ( Senyora Reial ), Lluís de Borbó ( delfí de França i duc de Borgonya ), Alfons de Borbó ( duc de Berry ) i Enric de Jesús de Borbó ( duc de Touraine ).

Franco
És també un gran apassionant de l’esport, sobretot del polo, la marxa a peu, la pesca submarina i el hoquei sobre gel.
Tot i que està sempre de viatge i resideix a Madrid, és a França on exerceix més influència. Està molt present a les xarxes socials i pren part als debats socials. Fervent catòlic, ha militat contra la llei francesa que obre el matrimoni a les parelles homosexuals. Escriu editorials a la premsa francesa de la dreta nacionalista i, com un cap d’estat, felicita l’any nou als francesos.

Descendent de Franco i orgullós de ser-ho

És també un gran apassionant de l’esport, sobretot del polo, la marxa a peu, la pesca submarina i el hoquei sobre gel. Tot i que està sempre de viatge i resideix a Madrid, és a França on exerceix més influència. Està molt present a les xarxes socials i pren part als debats socials. Fervent catòlic, ha militat contra la llei francesa que obre el matrimoni a les parelles homosexuals. Escriu editorials a la premsa francesa de la dreta nacionalista i, com un cap d’estat, felicita l’any nou als francesos.

La monarquia ha estat restituïda pel General Franco. Això és el que quedarà a la història”, va afirmar per Twitter. “Els espanyols saben que deuen al generalíssim el que ha permès el retorn de la pau civil i l’expansió econòmica del país”, afirmava a una entrevista al mitjà francès de la dreta nacionalista “Boulevard Voltaire” el mateix any.

“És la meva obligació ser fidel a la memòria tant injustament atacada del meu besavi. Va ser un gran soldat i un gran home d’estat, animat sobretot per la seva profunda fe cristiana i el seu amor per Espanya. Ell va estar a l’origen de l’Espanya pacificada, pròspera i reconeguda entre les grans potències mundials. Defendre la seva memòria, és una part integrant de la idea que jo tinc de l’honor i la fidelitat.”

 Franco

Malgrat això, s’ha de dir que el lligam familiar entre Lluís de Borbó i el dictador Franco, no té reconeixement unànime. A Espanya, circula una teoria, segons la qual, en realitat, Franco no hauria tingut mai un fill natural per causa de problemes de salut, i la que és coneguda com la seva filla, Maria del Carme Franco i Polo, seria, en realitat, la seva neboda.

Descendent de Franco, o no, Lluís de Borbó segueix, i vol seguir sent, hereu del tron de França. Es declara “partidari d’una monarquia republicana, on el rei regna i no governa”, explica l’historiador Daniel de Montplaisir, especialista de la família dels Borbons. El duc d’Anjou mateix afirmava a la cadena catòlica francesa KTO el 2017: “No és cosa meva representar-me, més aviat, serà una decisió dels francesos voler o no un representant monàrquic.”

equinox en catala

Amb el suport de :