Barcelona o Madrid: per les startups franceses, la resposta ja no és tan evident

startups franceses BARCELONA

Barcelona ha estat durant molt de temps destí privilegiat de la tech internacional, però ara la capital espanyola li trepitja els talons. 

A principis del 2023, de cada deu startups franceses que s´instal.laven a Espanya, set escollien la capital catalana i tres Madrid. Però aquesta situació podria evolucionar ràpidament. “Abans la decisió era evident, Barcelona era el lloc tech a Espanya. Ara ens ho plantejem molt més,” explica Blandine Weill, presidenta de la French Tech Madrid. És una de les preguntes que més es reiteren.

Catalunya té encara aspiracions independentistes? No necessàriament, segons la nostra experta, que senyala sobretot que es tracta d´ecosistemes diferents. La capital espanyola acull les seus de nombroses empreses internacionals, grans societats d´assegurances i els bancs. És un indret privilegiat per la fintech i la healthtech. 

Pels seus lligams amb l´Amèrica Llatina i Portugal, la capital espanyola constitueix també el punt de partida ideal per les empreses que aspiren a una expansió en aquests païssos. I després, sobretot, “la ciutat i la regió ha insistit per fer esdevenir Madrid un hub tecnològic”, afegeix Blandine Weill.

Barcelona ja no és la reina 

Espais gratuïts disponibles, esdeveniments i, globalment, un ambient més favorable a les startups. L´estratègia funciona, ja que la regió ha batut el 2023 el seu rècord històric en el nombre de recaptacions de fons, en un context de morositat per la tech, amb un total de 775 milions d´euros invertits. Malgrat això, Barcelona continúa en primer lloc amb 901 milions d´euros. 

Però Madrid no és la única que vol la seva part del pastís tech. Màlaga i València també posen la catifa vermella a les empreses del demà amb altres avantatges que sedueixen els joves startupers, com la qualitat de vida. Al País Basc, Bilbao també s´incorpora al joc. “Un reequilibri progressiu per les nostres startups franceses presents a Espanya és probable, veurem en quines proporcions”, conclou Blandine Weill.

 

equinox en catala

Amb el suport de :