Una pel.lícula francesa sobre Salvador Dalí en col.laboració amb Daft Punk

per Yolanda Trias Gonzalo
Dali

Quentin Dupieux, àlias Mr Oizo, estrena una pel.lícula sobre Salvador Dalí, actualment en cartellera.

“ Daaaaaalí ! “, sembla un crit , però és el nom del llargmetratge que s´adinsa en la vida de l´artista català. Segons el realitzador, aquesta successió d´aaaaaa, evoca els actors “triple A” que actuen a la pel.lícula: Édouard Baer, Jonathan Cohen, Pio Marmaï, Gilles Lellouche i Didier Flamand.

Dalí era un boig original i Dupieux, conegut per les seves obres esbojarrades, es submergeix en aquest univers. Amb un concepte singular: cadascun dels actors encarna a la pel.lícula un rostre de Dalí. Com a resultat, aquesta comèdia no segueix una lògica, amb uns comediants truculents que es deixen emportar totalment. Per equilibrar una mica el conjunt, Anaïs Demoustier, actriu recurrent de Quentin Dupieux, fa de fil conductor al llargmetratge.

L´artista català podia ser una caricatura de si mateix. Dupieux ha escollit no forçar les característiques naturals del personatge. Dalí és un artista extrem en lo bo i en lo dolent. Es podria reescriure aquesta mateixa frase cambiant Dalí per Quentin Dupieux. De fet, l´amalgama d´aquestes dues ments endiablades produeix una obra explosiva.

Abans d´esdevenir cineasta, Quentin Dupieux era un DJ que oficiava sota el pseudònim de Mr Oizo i que va despuntar amb Flat Beat el 1999. Necessàriament, per la banda sonora del biopic, calia un espectacle musical. La banda sonora està signada per Thomas Bangalter, la meitat de Daft Punk.

De moment, la pel.lícula ha sortit a les sales franceses i properament arribarà a Barcelona.

equinox en catala

Amb el suport de :